Druga faza privatizacije Uljanika

Bez autora
Aug 30 2012

Nakon što su radnici Uljanika kupili dio dionica toga pulskog brodogradilišta, počela je druga faza privatizacije. Skupština Uljanika donijela je odluku o dokapitalizaciji preko strateških partnera. Temeljni kapital smanjen je sa 670 na 200 milijuna kuna, ali će ponovno narasti prodajom novih dionica. Radnici Uljanika imat će najveći paket, a od strateških partnera traži se isključivo svjež novac. Nitko pojedinačno neće imati više od 10%. Svakako su zadovoljni, to je na tragu toga što su kao sindikat tražili, odnosno tih 10% po pojedincu, da se tu ne isfiltriraju neki špekulanti i slično.

Druga faza privatizacije UljanikaNakon što su radnici Uljanika kupili dio dionica toga pulskog brodogradilišta, počela je druga faza privatizacije.

Skupština Uljanika donijela je odluku o dokapitalizaciji preko strateških partnera. Temeljni kapital smanjen je sa 670 na 200 milijuna kuna, ali će ponovno narasti prodajom novih dionica.

Radnici Uljanika imat će najveći paket, a od strateških partnera traži se isključivo svjež novac. Nitko pojedinačno neće imati više od 10%.

Svakako smo zadovoljni, to je na tragu toga što smo kao sindikat tražili, odnosno tih 10% po pojedincu, da se tu ne isfiltriraju neki špekulanti i slično, izjavio je Đino Šverko iz Sindikata metalaca Hrvatske.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik